Uitgesteld: ¿Siësta? ¡Fiësta!

Vanwege de Corona-maatregelen is ¿Siësta? ¡Fiësta! verplaatst naar het voorjaar van 2021.

===

Twijfel jij op zondagmiddag ook altijd tussen het doen van een relaxte powernap en een gezellig feestje? Wij wel! Op 17 mei maken we de keuze makkelijk want dan zal de middag volledig in het teken staan van Zuid- en Midden-Amerikaanse muziek. De KEBH neemt je mee naar het continent van de latin muziek met verschillende strenge tango's, soepele samba's en swingende mambo's. Het programma zal variëren van het Uruguayaanse La Cumparsita (wat staat voor "de kleine optocht"), via het door de Nederlander Arie Maasland gecomponeerde Olé Guapa tot het Adios Nonino zoals gespeeld door Carel Kraayenhof op het huwelijk van Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander.

De aula van het Bonhoeffer College zal omgetoverd worden tot een sfeervolle concert- en danszaal. Tijdens het concert zal er de mogelijkheid zijn je heupen los te schudden dus neem je dansschoenen mee zodat we er samen een fiësta van kunnen maken!

 

Het grootorkest van de KEBH staat onder leiding van Kimmy Reef. En wordt voor dit concert muzikaal aangevuld door accordeoniste Marieke Kroes. Zij studeerde klassiek accordeon bij Egbert Spelde aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Enschede en bij Claudia Buder aan de Musikhochschule Münster. Marieke probeert iedereen kennis te laten maken met de vele (soms onbekende) mogelijkheden van het accordeon. Onder het genot van zwoele klanken zal tevens het danspaar Isabella de Haas en Kuno Sickmann optreden. Zij zijn begonnen met dansen bij studentendansvereniging 4 happy feet in Enschede, trainen bij oud-wereldkampioen Jan Zwijsen en dansen nu ballroom in de A-klasse bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond.

Datum: 
zondag 17 mei 2020
Locatie: 
Bonhoeffer Van der Waalslaan