Dirigenten

Op dit moment zijn de volgende dirigenten actief binnen de KEBH.

Kimmy Reef

Kimmy Reef is sinds januari 2019 de dirigent van de Koninklijke Enschedese Burger Harmonie. Ze is geboren en getogen Hengelose, getrouwd met Art Kruijer en moeder van 2 kindjes, Sterre en Dieks. Ze heeft de conservatoriumopleiding (harmonie- en fanfaredirectie) gevolgd en afgerond aan het conservatorium in Enschede bij Hennie Ramaekers.

Naast de KEBH dirigeert Kimmy op dit moment nog drie andere orkesten: de Dr. Schaepmanharmonie in Tubbergen, fanfare St. Henricus in Rossum en het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO) in Hengelo. Daarnaast is Kimmy saxofonist en saxofoondocent en iets wat ze met grote liefde doet. Ook hiervoor heeft ze aan het conservatorium in Enschede gesturdeerd: de studies klassiek saxofoon docerend- en uitvoerend musicus (Bachelor en Master) bij saxofonist Johan van der Linden. Ze speelt als saxofonist o.a. in het Samoen Saxofoonkwartet en het saxofoonkwartet Quatre Femmes en geeft daarnaast saxofoonles bij Muziekschool Losser, bij Oyfo (voorheen Muziekschool Hengelo) en bij het collectief ‘Da Capo Dinkelland’, waar ze tevens coördinator van is. Vanuit dit collectief proberen we samen met alle basisscholen in Dinkelland muziek bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk kinderen d.m.v. muziekprojecten op scholen, waaronder het leerorkest. Al met al dus heel veel muziek!

Nadya Bolhaar

Nadya Bolhaar is geboren in Losser. Ze is hier begonnen met klarinet spelen op 7-jarige leeftijd bij het harmonieorkest Sempre Crescendo. Na enkele jaren is ze overgestapt op saxofoon en is buiten de harmonie wereld ook gaan spelen in diverse bigbands. Hier is ook het zingen begonnen en deed ze toelating aan het conservatorium. Na het behalen van haar conservatorium diploma met hoofdvak zang en educatie startte ze haar eigen lespraktijk in Enschede en Losser.
Plezier in het muziek maken is heel belangrijk voor haar. Nadya geeft leiding aan verschillende koren en werkt als dirigent met jeugdorkesten. Ze speelt alt/tenor sax, klarinet en dwarsfluit bij diverse bigbands en zingt zelf als soliste bij verschillende bands en orkesten. Haar vaste band is het jazz quartet Donna Dolce.

Diandra Burger

Diandra Burger is geboren in Bodegraven. In 2009 verhuisde zij naar Enschede voor haar studie aan het conservatorium.
Diandra begon op jonge leeftijd met zingen. Ze trad op met coverbands en bereidde zich voor op de toelating voor het conservatorium. In 2013 behaalde zij haar conservatorium diploma met als hoofdvak Zang. Tijdens deze studie begon ze met het opstarten van een eigen lespraktijk en geven van muziek/zanglessen bij muziekscholen. De voldoening uit dit werk heeft haar aangespoord tot een tweede conservatorium studie voor haar eerste graad onderwijsbevoegdheid. Op dit moment staat ze voor de klas in zowel basis als voortgezet onderwijs en is ze werkend als zangdocent, koordirigent en leidt ze hier de blokfluitgroep.
Muziek draait om emotie. Dit wil Diandra overbrengen in haar werk als docent, maar ook als topliner en studiozangeres. Zo schrijft ze ook teksten en melodieën en zingt ze deze in voor verschillende Dj's/producers in de dance scene.

Eva, Carlijn, Iris, Judith

Eva Waanders is ontwerper van – en muziekdocent voor de leerlijn ‘Muziek in de klas’ namens de KEBH.
Muziek speelt heel haar leven al een grote rol. Van jongs af aan speelt ze verschillende instrumenten en ze heeft altijd graag gezongen. Dit resulteerde erin dat ze de opleiding Docent Muziek startte aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Ze heeft zich daar gespecialiseerd tot orthopedagogisch muziekdocent en onderzoek gedaan naar de relatie tussen muziek en regelfuncties in het brein. Een achtergrond die naast in het speciaal onderwijs ook op het regulier onderwijs heel dankbaar is.
Sinds haar afstuderen heeft ze veel muziekles gegeven aan uiteenlopende doelgroepen. Inmiddels is ze onderdeel van het team van de KEBH, waar ze zich erg op haar plek voelt.
Sinds dit schooljaar volgt Eva naast haar lespraktijk de Master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, waar ze zich verdiept in het aanbieden van interdisciplinaire kunsteducatie. Erg interessant!
Eva vindt het geweldig om muziekles te geven en zo haar passie met leerlingen te mogen delen. Instrumenten die ze onder andere bespeelt zijn dwarsfluit, piano en gitaar.

Carlijn de Lange is muziekdocent en doet niets liever dan haar enthousiasme voor het vak muziek over te brengen op anderen.

Het enthousiasme voor muziek ontstond al op jonge leeftijd, toen ze begon met het volgen van dwarsfluit lessen bij de Vriezenveense Harmonie. Al snel speelde ze in orkesten, waar ze mocht ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Tijdens haar middelbare schoolperiode is ze tevens veel in aanraking gekomen met het vak muziek, wat haar enthousiasme alleen nog maar verder aanwakkerde. 

Van september 2012 tot juni 2016 heeft ze de studie Docent Muziek gevolgd aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier heeft ze haar eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak muziek behaald. Gedurende de tijd dat ze aan het conservatorium studeerde, heeft ze zich verdiept in klassiek fluit en koordirectie door deze als minor te volgen. Naast haar hoofdinstrument dwarsfluit heeft ze zich mogen ontwikkelen in zang.

Op dit moment speelt ze dwarsfluit in het A-orkest van de Vriezenveense Harmonie. Daarnaast zingt ze in Vocaal Ensemble Cordier.
Carlijn is werkzaam als vakleerkracht op verscheidene basisscholen in de regio. Tevens is ze AMV- en theoriedocent bij verschillende muziekscholen. Daarnaast staat ze als dirigente voor diverse leerorkesten.
Haar voldoening haalt ze niet alleen uit het doceren, maar ook uit het ontwikkelen van educatief materiaal. Voor de KEBH heeft ze samen met Eva Waanders en Anna Lesterhuis een doorlopende leerlijn voor het vak muziek op de basisschool mogen ontwikkelen. Sinds september 2017 volgt Carlijn de master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier verdiept ze zich in het doen van onderzoek en het ontwikkelen en managen van interdisciplinaire kunsteducatieve projecten.

Iris Dijkstra was 5 jaar oud toen ze begon met vioollessen op de muziekschool te Almelo. Haar gehele basisschoolperiode bracht ze door op de Vrije School te Almelo, waar het vak muziek zeer belangrijk werd gevonden. Mede hierdoor en haar passie voor muziek besloot ze in 2012 toelating te doen voor ODM (Opleiding Docent Muziek) aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Hier heeft ze ook de minor Klassiek Viool gevolgd bij Tina Nijman-Hirte. Inmiddels is ze afgestudeerd met een 8,5 en werkzaam als vakleerkracht muziek op verschillende basisscholen te Enschede en als docente bij een leerorkest.

Iris speelt momenteel bij het ONSO (Oost Nederlands Symfonie Orkest), waar ze de rol van aanvoerder 2e violen vervuld. Ook heeft ze meegespeeld bij het Bach333 project van het Nederlands Kamerorkest en speelt ze sinds dit jaar, na een succesvolle auditie, mee met het NSG (Nederlands Strijkersgilde). Sinds 2010 is ze als violiste verbonden aan het TJSO, waarvan 2 jaar als concertmeester. Naast het spelen in orkesten, zingt ze ook bij het Vocaal Ensemble Cordier.

Op 15 juni 2018 behaalde Iris met één van haar basisschoolklassen de prijs ‘’Meest Muzikale Klas van Enschede 2018’’ tijdens de Kaliber Battle.

Judith volgt nog.