Dirigenten

Op dit moment zijn er vier dirigenten actief binnen de KEBH.

Nadya Bolhaar

Nadya Bolhaar is geboren in Losser. Ze is hier begonnen met klarinet spelen op 7-jarige leeftijd bij het harmonieorkest Sempre Crescendo. Na enkele jaren is ze overgestapt op saxofoon en is buiten de harmonie wereld ook gaan spelen in diverse bigbands. Hier is ook het zingen begonnen en deed ze toelating aan het conservatorium. Na het behalen van haar conservatorium diploma met hoofdvak zang en educatie startte ze haar eigen lespraktijk in Enschede en Losser.
Plezier in het muziek maken is heel belangrijk voor haar. Nadya geeft leiding aan verschillende koren en werkt als dirigent met jeugdorkesten. Ze speelt alt/tenor sax, klarinet en dwarsfluit bij diverse bigbands en zingt zelf als soliste bij verschillende bands en orkesten. Haar vaste band is het jazz quartet Donna Dolce.

Jansje Timmers

Sinds augustus 2007 ben ik dirigente van de blokfluitgroep. Eerst even iets over mezelf; Ik ben getrouwd met Chris en we hebben twee kinderen, Bram en Hanne. Bram speelt ook in een van de orkesten van de KEBH op drums. Van beroep ben ik tandartsassistente bij de jeugdtandverzorging. Mijn hobby's zijn werken met vilt, tuinieren, kamperen en muziek, zowel passief als actief. Ik heb een tijdje celloles gehad maar door drukke werkzaamheden moest ik daar helaas mee stoppen. Ik hou erg van opera's; mijn favoriete componisten zijn Mozart en Verdi. Toen ik hoorde dat Mariët wilde stoppen als dirigente van de blokfluitgroep heb ik mij aangemeld als haar opvolgster. Inmiddels zijn er zoveel aanmeldingen voor de blokfluitgroep dat er met twee groepen is gestart.

Mariët van Voorst

Mariët van Voorst geeft sinds 2003 de blokfluitlessen bij de KEBH en doet dit met veel plezier. Op 6 jarige leeftijd is ze begonnen met blokfluitspelen en met 9 jaar begon ze op de klarinet bij Exelsior in Lonneker. Na 14 jaar bij Exelsior te hebben gespeeld, is ze na het trouwen bij de KEBH gaan spelen. Tot 1998 heeft Mariët actief bij de KEBH. gespeeld, maar door de komst van 2 kleine kinderen is ze gestopt met actief spelen. Toen de kinderen wat ouder werden en ook zelf blokfluit wilden leren spelen, is Mariët gevraagd om blokfluitlessen te gaan geven, dit doet ze nu nog steeds met erg veel plezier. Het belangrijkste van het leren muziek maken is het samenspel en de basiskennis : het noten leren lezen en natuurlijk vooral de lol in het muziek maken. Mariët en Jansje zijn in augustus 2007 begonnen met twee blokfluitgroepen waarin de kinderen met veel enthousiasme en veel oefenen weer hun best gaan doen om blokfluit te leren spelen.