KEBH, Kind en Muziek

"De jeugd heeft de toekomst." Dit zijn woorden die verenigingen vaak uitspreken. De Koninklijke Enschedese Burgerharmonie spreekt ze niet alleen uit maar doet er ook iets mee. Actieve benadering, goede contacten met verschillende scholen en een eigen jeugdbestuur dragen bij om de jeugd te bereiken. Deze opleiding bestaat uit de blokfluitgroep, een koor en twee orkesten: het samenspelorkest en het opleidingsorkest. Allen repeteren ze op onze vertrouwde donderdag en bin het Apostolisch Genootschap aan Van der Waalslaan.

 

Daarbij is het jaar in vier delen gedeeld die elk worden afgesloten met een blokdag. Hierop hebben de groepen samen een optreden of activiteit. Na deze blokdagen is er de mogelijkheid om ook tijdens het jaar te wisselen tussen de groepen.

 

Wat heeft de KEBH de jeugd te bieden:

  • Muzieklessen aan de Kaliber Kunstenschool tegen een zeer aantrekkelijk tarief 
  • Samen muziek maken in een groep onder leiding van een dirigent 
  • Je kunt, wanneer mogelijk, een instrument naar keuze van de vereniging in bruikleen krijgen 
  • De KEBH verzorgt verscheidene concerten met moderne en afwisselende muziek die vaak bekend in de oren klinkt 
  • Verschillende activiteiten voor de jeugd waaronder een winterkamp

 

De KEBH is een vereniging waar de jeugd sterk vertegenwoordigd is, maar natuurlijk is er ook plek voor (oudere) meer ervaren muzikanten. Zoals je leest doen wij er alles aan om het de jeugd naar de zin te maken. Wij zouden het dan ook erg leuk vinden om jou te mogen verwelkomen bij onze vereniging. Kom eens langs op de donderdagavond tijdens een repetitie.

 

Kortom "de jeugd heeft de toekomst" en de KEBH voegt de daad bij het woord!