Orkesten

De KEBH kent verschillende orkesten:

Hieronder vindt je een korte introductie per orkest. Volg deze links voor informatie over de repetitietijden en dirigenten. De het koor, de blokfluitgroep en het voororkest zijn samen het aanbod van KEBH, Kind en Muziek. Daarbij is het jaar in vier delen gedeeld die elk worden afgesloten met een blokdag. Hierop hebben de groepen samen een optreden of activiteit. Na deze blokdagen is er de mogelijkheid om ook tijdens het jaar te wisselen tussen de groepen.

Koor

Zingen in een koor is een heel toegankelijke manier om muziek te maken. Met je lichaam als instrument is veel minder techniek nodig om toch al heel mooi samen te kunnen zingen. Het repertoire bestaat uit herkenbare liedjes, maar ook het kennismaken met nieuwe.

Blokfluitgroep

Voor de beginnende muzikanten is er de blokfluitgroep waar de kinderen op een speelse manier kennis maken met de beginselen van muziek maken zoals samenspel en noten lezen. Momenteel zijn er twee enthousiaste blokfluitgroepen. Vanuit de blokfluitgroep is de overstap naar een ander instrument en orkest binnen de vereniging eenvoudig.

Voororkest

Dit orkest bestaat uit jonge leden die naar de muziekschool gaan. Hier leer je hoe je samen kunt spelen in een groep met verschillende instrumenten. Onder leiding van een dirigent kun je dit orkest zien als aanvulling op de muziekschool. Samen muziek maken is leuker dan alleen en zo zie je ook nog elke donderdagavond je vriendjes en vriendinnetjes bij de KEBH.

Jeugdorkest

Voor de wat meer ervaren muzikanten (jong en oud) is het jeugdorkest het opstapje voor het grootorkest. Doordat iedereen al wat meer ervaren is en er ook leden meespelen uit het grootorkest. Tijdens de repetities, concerten en andere uitvoeringen speel je verschillende soorten muziek. Ondanks de naam Jeugdorkest spelen ook herintreders of beginnende volwassenen mee in dit orkest om zo op een comfortabel niveau te wennen aan het spelen in een orkest.

Grootorkest

Het woord "groot" geeft al veel weer over de omvang van het orkest, ongeveer 50 muzikanten van jong tot oud. Met een combinatie van jeugd en de meer ervaren muzikanten worden veel verschillende soorten muziek gemaakt. Lichte muziek, zoals pop en jazz, maar ook klassiek. Daarnaast verzorgt het grootorkest jaarlijks de muzikale omlijsting op het Schuttersfeest in Lingen en loopt het, samen met een delegatie van de jeugd, gezellig mee in de carnavalsoptocht van Münster.