Over de KEBH

De KEBH (Koninklijke Enschedese Burger Harmonie) is een groeiende, actieve muziekvereniging waarin de jeugd een prominente plaats heeft. Binnen de KEBH zijn er voor zowel beginnende als meer ervaren muzikanten veel mogelijkheden. Op donderdagavond wordt er door de verschillende orkesten gerepeteerd bij het Apostolisch Genootschap aan de Van der Waalslaan in Enschede.

De missie van de KEBH omschrijft goed wie we zijn: De KEBH is een toegankelijke, gezellige en unieke muziekvereniging, waarbij de leden, van alle leeftijden, centraal staan en waar we samen aantrekkelijke muziek maken in een gezellige en veilige omgeving.

Daar hoort een visie bij die weergeeft waar we naartoe willen: De KEBH kiest voor een vernieuwende werkwijze, waarbij we zelf de regie houden in verschillende samenwerkingen. Talentontwikkeling voor jong en oud is daarbij essentieel, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid.

De KEBH heeft voor ieder moment in je muzikale carrière een passend orkest:

  • Het eerste contact met muziek gebeurd vaak op de basisschool. KEBH Muziek in de klas is een lesmethode die we op een aantal basisscholen aanbieden.
  • Voor de allerjongsten is KEBH Kind en Muziek, blokfluitles, waar kennis wordt gemaakt met muziek, noten lezen en samenspelen.
  • Vervolgens kiezen veel leerlingen een hoofdinstrument, waarvoor ze via de KEBH les hebben van een vakdocent op de Kaliber Kunstenschool.
  • Wanneer een muzikant de basis van het instrument onder de knie heeft, is er het Samenspelorkest en het Opleidingsorkest, van 25 mei t/m 6 juli 2023 werken wij met een Projectorkest, kijk snel op de inschrijfpagina en doe mee! 
  • Het Concertorkest is het volgende orkest, met letterlijk een plek voor jong en oud.

Tijdens de optredens van de diverse orkesten van de KEBH komen onder andere pop, jazz en klassieke muziek aan bod. Hierin wordt geprobeerd telkens weer verrassende concerten te geven.

De muziek staat altijd voorop maar daarnaast krijgen ook andere activiteiten veel aandacht. Zo wordt er ieder jaar een Winterkamp en een Burgerdag georganiseerd. Na iedere repetitie is er ruim de gelegenheid om na te borrelen in onze eigen Burgerbar.

Je bent altijd van harte welkom om te komen kijken en luisteren bij de repetities op de donderdagavond bij het Apostolisch Genootschap aan de Van der Waalslaan 25 te Enschede. Vanzelfsprekend is er altijd iemand aanwezig die je meer kan vertellen over de KEBH. Klik hier voor onze repetitietijden. Voor vragen over onze vereniging kun je het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met jou op.